top of page

Begrafenis Dalfsen

Wanneer een dierbare komt te overlijden moet er op korte termijn veel geregeld worden. Meander Uitvaartbegeleiding helpt u graag bij het organiseren van een begrafenis in de gemeenten Dalfsen met de kernen De Meele, Lenthe, Ruitenveen, Emmen, Rechteren en Hessum.

Op deze pagina vindt u meer informatie over het organiseren van een begrafenis. Kijk voor meer informatie op onze pagina’s over het organiseren van een uitvaart of crematie is in de regio Dalfsen.

Meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via 

038 - 453 63 20 of info@meander-uitvaartbegeleiding.nl

Welke begraafplaatsen zijn er in de regio Dalfsen?

Dalfsen kent 3 gemeentelijke begraafplaatsen. De eerste is begraafplaats Ruitenborgh. Hier worden echter geen nieuwe graven meer uitgegeven. Het is alleen mogelijk om bijgezet te worden in een eerder uitgegeven graf.

Vervolgens is er begraafplaats Welsum. Hier worden nog wel nieuwe graven uitgegeven en is het mogelijk om twee grafkisten, boven elkaar, in één graf te zetten.

Tot slot is er begraafplaats Nieuwleusen. Op deze begraafplaats worden zowel één als twee grafkisten, wederom boven elkaar, per graf uitgegeven.

Waar kan ik een rouwdienst organiseren in Dalfsen?

Traditioneel gezien wordt een afscheidsbijeenkomst gehouden in een kerk, op een begraafplaats of in een aula van een crematorium. Maar het is ook mogelijk om een andere locatie te kiezen, bijvoorbeeld bij u thuis of in een zaal in de buurt. Zo kunt u de rouwdienst geheel naar wens van de overledene en nabestaanden invulling geven.

Meander Uitvaartbegeleiding helpt u graag bij het organiseren van de rouwdienst en het regelen van een passende locatie. Neem voor meer informatie contact met ons op via 038 - 453 63 20 of info@meander-uitvaartbegeleiding.nl.

Bij spoed raden wij u aan om direct telefonisch contact op te nemen. Wij zijn 24/7 bereikbaar op het nummer: 038 - 453 63 20

Wat zijn de kosten van een begrafenis?

De kosten van een begrafenis zijn afhankelijk van uw wensen. Hierdoor kunnen de kosten er uiteenlopen, maar zitten vaak tussen de € 2.000,- tot € 15.000,-. Kosten waar u bijvoorbeeld rekening mee moet houden zijn:

  • De keuze van de kist

  • Grafrechten

  • Rouwvervoer

  • Rouwdrukwerk

  • Locatie van de afscheidsplechtigheid

Meander uitvaartbegeleiding helpt u graag om een goede balans te vinden tussen uw wensen en het budget dat u beschikbaar heeft. Voor ieder budget is een mooie uitvaart mogelijk.

Wat zijn alternatieven voor een begrafenis?

Er zijn verschillende alternatieven voor een begrafenis. Het bekendste alternatief is cremeren, waarbij het lichaam wordt verbrand en de nabestaanden de asresten in een urn krijgen. Vervolgens zijn er verschillende mogelijkheden om de as te bewaren of uit te strooien. Hier leest u meer over op onze pagina over asbestemming.

Daarnaast kan er ook gekozen worden voor een natuurbegrafenis. Hierbij wordt het lichaam van de overledene begraven in een speciaal daarvoor bestemd bos of park. Het lichaam zal vervolgens opgaan in de natuur en daarom is het belangrijk dat alles wat begraven wordt natuurlijk afbreekbaar is. Denk hierbij aan de kist met bekleding en de kleding van de overledene.

Tot slot zijn er ook twee nieuwe alternatieven voor een begrafenis bijgekomen: resomeren en cryomeren. Bij resomeren wordt het lichaam ondergedompeld in een vloeistof waardoor het lichaam in drie uur tijd wordt ontbonden. Na het resomeren blijft er enkel een klein beetje poeder over.

Cryomeren is het vriesdrogen van een lichaam. Nadat het lichaam volledig bevroren is zal deze door kleine trillingen uiteenvallen. Het overschot kan vervolgens begraven of bewaard worden.

Wie kan mij helpen bij het organiseren van een begrafenis?

Meander Uitvaartbegeleiding helpt u graag met het organiseren van een mooi en passend afscheid. Wij nemen uw zorgen zoveel mogelijk uit handen.

Als u een overlijden wilt melden kunt u ons 24 uur per dag bereiken op 038-4536320. U kunt ook gebruik maken van dit telefoonnummer om vrijblijvend een afspraak te maken of informatie op te vragen. Daarnaast zijn we ook via de mail bereikbaar: info@meander-uitvaartbegeleiding.nl of via WhatsApp: 0650641789.

bottom of page