top of page
afscheidshuis huize hofvliet

Huize Hofvliet

Aan de monding van het Zwarte Water, in het centrum van Zwolle, ligt afscheidshuis Huize Hofvliet. Een rustige oase in het hart van de stad. Deze historische villa hebben we helemaal omgebouwd tot een unieke locatie die dienstdoet als afscheidshuis. Nabestaanden krijgen van ons de sleutel overhandigd. Binnenlopen is dan en nacht mogelijk op elk gewenst moment. Huize Hofvliet is van alle moderne gemakken voorzien en in huiselijke sfeer ingericht. Een afscheidshuis waarin iedereen zich al snel thuis voelt. Met deze intieme sfeer willen we het kille gevoel van een uitvaartcentrum wegnemen. Dat vinden wij belangrijk, want afscheid nemen is een persoonlijk proces waarvoor je tijd en ruimte nodig hebt en een prettige omgeving. In veel gevallen liggen de kosten voor het opbaren in Huize Hofvliet een stuk lager dan bij andere uitvaartcentra.

Opbaren in Huize Hofvliet

Wil je geen gebruikmaken van een uitvaartcentrum of een thuisopbaring? In Huize Hofvliet kun je, net als thuis, 24/7 terecht om op geheel eigen wijze afscheid te nemen. De overledene wordt opgebaard in onze huiselijke omgeving. Je staat vrij om hier bezoek uit te nodigen.

Alle rust en ruimte

In Huize Hofvliet vergeet je al snel dat je in de Zwolse binnenstad bent. Het afscheidshuis is uitstekend geïsoleerd, licht en rustig. Parkeren is voor de deur mogelijk, zodat je als nabestaande snel naar binnen en buiten kunt lopen. Ons afscheidshuis is een vredige plek op een centrale locatie. Van alle gemakken voorzien, zodat je als nabestaande zo lang binnen kunt blijven als je wil. Alleen, of met andere nabestaanden. Op de comfortabele stoelen en banken kun je plaatsnemen om even tot rust te komen. Je krijgt eveneens de beschikking over een grote eettafel, een fijne plek om samen aan te eten of administratieve zaken te regelen.

afscheidshuis huize hofvliet
afscheidshuis huize hofvliet
afscheidshuis huize hofvliet
afscheidshuis huize hofvliet

De geschiedenis van
Huize Hofvliet

Op de plek van Huize Hofvliet stond vroeg in de 18e eeuw de villa Het Oude Hofvliet. Het pand heeft in de afgelopen eeuwen heel wat bewoners gekend. Eén van hen, Petrus van Loo, liet aan het eind van de 19e eeuw op deze plek Het Nieuwe Hofvliet bouwen. De riante villa moest een markante landhuisstijl krijgen en dat is uitstekend gelukt. In 2012 werd het Rijksmonument volledig gerestaureerd en sinds januari 2014 is het afscheidshuis van Meander Uitvaartbegeleiding in het gebouw gevestigd.

bottom of page