top of page
uitvaartverzekering

Wel of geen uitvaartverzekering?

Een uitvaartverzekering dekt (een deel van) de kosten van een uitvaart. Nog steeds kiezen veel Nederlanders ervoor om deze verzekering af te sluiten. Zo worden financiële verrassingen na een overlijden enigszins beperkt. Een uitvaart kost op dit moment gemiddeld zo’n € 7000 en dat bedrag kan snel oplopen, afhankelijk van de wensen. Een uitvaartverzekering is niet verplicht, er zijn verschillende manieren om een uitvaart te bekostigen. Als je wil weten hoeveel je eigen uitvaart ongeveer kan kosten, ga dan eens een vrijblijvend gesprek aan om je te oriënteren. In principe ben je bij alle verzekeraars vrij in de keuze voor een uitvaartverzorger. Er kunnen wel bepaalde voorwaarden aan verbonden zijn. Verzekeraars maken daarvoor onderscheid tussen een kapitaalverzekering en een naturaverzekering.

Naturaverzekering

Bij een naturaverzekering keert de verzekeraar geen geldbedrag uit, maar diensten en materialen die nodig zijn voor het regelen van de uitvaart. Denk hierbij aan de laatste verzorging, het opbaren, de kist, het vervoer en rouwdrukwerk. Als nabestaande heb je daardoor minder keuzevrijheid, tenzij je bijbetaalt. De materialen die door de verzekering worden gedekt, zijn veelal de meest eenvoudige opties. Je kunt kiezen voor een duurder niveau, waarbij meer diensten en materialen zijn inbegrepen. Een naturapakket vertegenwoordigt een bepaalde geldsom, die ook uitgekeerd kan worden.

Kapitaalverzekering

De kapitaalverzekering keert na het overlijden van de verzekerde een vast geldbedrag uit aan de nabestaande. Bij het afsluiten van de verzekering is dit bedrag bepaald. Het kan eventueel tussentijds worden aangepast, bijvoorbeeld omdat in de loop der jaren het prijspeil hoger is geworden. Je betaalt maandelijks een premie, de hoogte ervan is afhankelijk van het verzekerde bedrag en de leeftijd van de verzekeringnemer. De nabestaanden kunnen het vrijgekomen bedrag naar eigen wens besteden voor het regelen van de uitvaart.

uitvaartverzekering
uitvaartverzekering

Contact met onze uitvaartadviseurs

Wij nemen contact met u op

bottom of page