top of page
Wat doen bij overlijden

Wat te doen bij overlijden?

Nadat een dierbare is overleden, moet er in korte tijd van alles geregeld worden. Dat kan behoorlijk overweldigend zijn. Zeker in combinatie met alle emoties, omdat je nu het besef hebt dat iemand die zo belangrijk voor je was, er niet meer is. Pak in de uren na het overlijden eerst even je rust. De uitvaartadviseurs van Meander staan voor je klaar zodra je eraan toe bent. Wij zijn er de komende dagen om je te steunen, houvast te bieden en zijn 24/7 bereikbaar. Bekijk alvast onderstaande checklist. De rest regelen we samen.

1

Bel de huisarts

Is je naaste thuis overleden? Neem dan contact op met de huisarts om een officiële verklaring van overlijden aan te vragen. Buiten openingstijden en in het weekend kun je de dienstdoende huisartsenpost bellen.

2

Licht andere naasten in
en bel Meander

Breng andere naasten eventueel op de hoogte van het overlijden en neem contact op met Meander. Hoewel je hoofd er nu waarschijnlijk niet naar staat, is het belangrijk om snel te starten met het regelen van praktische zaken. Eén van onze uitvaartadviseurs is er voor je om dit dagelijks stap voor stap te begeleiden.

Wij zijn dag en nacht bereikbaar op:

038-4536320.

3

Leg alvast spullen klaar

Bespreek met de andere nabestaanden wie eventueel bij de laatste verzorging aanwezig willen zijn. Zoek alvast kleding en andere accessoires uit voor de overledene. Denk aan bijvoorbeeld sieraden, een bril en het kunstgebit.

Wat doen bij overlijden
Wat doen bij overlijden

De dagen tussen het overlijden en de uitvaart

Meander Uitvaartbegeleiding element

In Nederland mag je iemand die is overleden niet eerder dan 36 uur na het overlijden begraven of cremeren. En niet later dan 6 werkdagen na het overlijden. In de periode tussen het overlijden en de uitvaart, wordt de overledene opgebaard. Dat kan thuis, of op een andere locatie zoals in een uitvaartcentrum of in ons afscheidshuis Huize Hofvliet. De uitvaartadviseur van Meander onderhoudt dagelijks contact om ervoor te zorgen dat alle details voor de uitvaart worden afgestemd. We luisteren, denken mee en gaan voor je aan de slag.

bottom of page