top of page

Begrafenis Hattem

Wanneer een dierbare komt te overlijden moet er op korte termijn veel geregeld worden. Meander Uitvaartbegeleiding helpt u graag bij het organiseren van een begrafenis in de regio Hattem.

Hieronder vindt u meer informatie over het organiseren van een begrafenis. Kijk voor meer informatie over het organiseren van een uitvaart of crematie in de regio Hattem op onze andere pagina’s.

Meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via 
038 - 453 63 20 of info@meander-uitvaartbegeleiding.nl

Welke begraafplaatsen zijn er in de regio Hattem?

In Hattem bevinden zich twee begraafplaatsen; een gemeentelijke en een Rooms Katholieke begraafplaats.

Gemeentelijke begraafplaats

De gemeentelijke begraafplaats van Hattem bevindt zich aan de Kerkhofdijk. Deze begraafplaats ligt hier al sinds 1829 en kreeg toentertijd ‘de Wiessenberg’ als naam.

De graven worden voor een periode van 30 jaar uitgegeven. Na deze tijd kunnen de nabestaanden ervoor kiezen om de grafrechten te verlengen of op te zeggen. Wanneer de nabestaanden besluiten om de rechten te verlengen gebeurt dit in een periode van telkens 10 jaar.

Adres en contactgegevens:
Kerkhofdijk 6b
8051 DE Hattem
(038) 443 16 16

Rooms Katholieke begraafplaats

De volledige naam van de R.K. begraafplaats in Hattem luidt Rooms Katholieke begraafplaats van de Parochie Onze Lieve Vrouw ten Hemelopneming. De begraafplaats bevindt zich naast de gelijknamige parochie aan de Zuiderzeestraatweg.

Adres en contactgegevens:
Zuiderzeestraatweg 9

8051 SL Hattem
(038) 444 11 00

Waar kan ik een rouwdienst organiseren in Hattem?

Er zijn meerdere mogelijkheden voor het organiseren van een rouwdienst in Hattem. Dit kan op een traditionele locatie, zoals een kerk, maar ook op een plek die veel betekende voor de overledene. Denk hierbij aan de kantine van een sportclub of een café. Meander helpt u graag naar het vinden van een geschikte locatie en heeft veel contacten in de regio Hattem.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden?
Neem dan vrijblijvend contact met ons op via 
038 - 453 63 20 of info@meander-uitvaartbegeleiding.nl

Wat zijn de kosten van een begrafenis?

De kosten van een begrafenis kunnen erg uiteenlopen. Dit is afhankelijk van de begraafplaats en de wensen van de overledene. Om een beeld te schetsen van de kosten voor een begrafenis in de regio Hattem hebben wij een voorbeeldindicatie gemaakt. Wilt u graag inzicht in de uitvaartkosten gebaseerd op uw specifieke wensen? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan of maak een afspraak voor een gratis adviesgesprek.

 

Wat te doen na een overlijden?

Direct na overlijden is het belangrijk dat de (huis)arts een verklaring van overlijden geeft. Wanneer de overledene komt te overlijden in het ziekenhuis zal de dienst hebbende arts deze verklaring uitgeven. Mocht de overledene thuis overlijden dan belt u de huisarts tijdens kantoortijden of de huisartsenpost buiten kantoortijden en in het weekend. Daarna brengt u directe familieleden en vrienden op de hoogte en neemt u contact op met een uitvaartverzorger naar keuze. Meander Uitvaartbegeleiding staat u graag bij in deze periode en is dag en nacht bereikbaar op 038 - 453 63 20.

Bekijk het volledige overzicht en onze checklist na overlijden op deze pagina.

 

Wanneer moeten de wensen voor een uitvaart vastgelegd worden?

Het is niet verplicht om uw wensen vooraf vast te leggen, maar het is wel aan te raden. Door uw wensen vooraf vast te leggen ontzorgt u uw nabestaanden wanneer zij door een moeilijke periode van rouw gaan. Door vooraf een wensenboekje in te vullen of een laatste wensengesprek te voeren kunt u uw wensen vastleggen. Vaak bespreekt u hier dingen waar u op voorhand niet over na had gedacht en bent u verzekerd van een afscheid zoals u graag gewild had.

Wilt u meer informatie over uw uitvaartwensen?
Neem dan vrijblijvend contact met ons op
via 038 - 453 63 20 of info@meander-uitvaartbegeleiding.nl

Wie kan mij helpen bij het verzorgen van een begrafenis?

Meander uitvaartbegeleiding staat u graag bij wanneer een dierbare komt te overlijden, ongeacht waar u eventueel verzekerd bent. We nemen uw zorgen zo veel mogelijk uit handen en zorgen samen met u voor een mooi en passend afscheid.

Als u een overlijden wilt melden kunt u ons 24 uur per dag bereiken op 038-4536320. U kunt ook gebruik maken van dit telefoonnummer om vrijblijvend een afspraak te maken of informatie op te vragen. Daarnaast zijn we ook via de mail bereikbaar: info@meander-uitvaartbegeleiding.nl of via WhatsApp: +31650641789

bottom of page