top of page

Crematie Dalfsen

Wanneer een dierbare komt te overlijden moet er op korte termijn veel geregeld worden. Meander Uitvaartbegeleiding helpt u graag bij het organiseren van een uitvaart in de gemeenten Dalfsen met de kernen De Meele, Lenthe, Ruitenveen, Emmen, Rechteren en Hessum.

Op deze pagina vindt u meer informatie over het organiseren van een crematie. Kijk voor meer informatie op onze pagina’s over het organiseren van een uitvaart of begrafenis in de regio Dalfsen.

Meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via 038 - 453 63 20 of info@meander-uitvaartbegeleiding.nl

Welke crematoria zijn er in de regio Dalfsen?

Dalfsen kent zelf geen crematorium. Het dichtstbijzijnde crematorium is Crematorium Kranenburg aan de kranenburgweg 8 in Zwolle. Dit crematorium biedt veel mogelijkheden voor het organiseren van een waardig afscheid. Zo beschikt het crematorium over een aula, muziek en beeld, muziekcatalogus, catering en koffiekamer.

Wat zijn de kosten van een crematie?

De kosten voor een crematie lopen heel erg uiteen, maar zijn vaak lager dan de kosten voor een begrafenis. De hoogte van de kosten voor een crematie zijn afhankelijk van uw wensen en het crematorium dat u kiest. Voor de laatste verzorging van de overledene, bezorging van de kist, de uitvaartbegeleiding, het rouwvervoer en enkel het cremeren zelf wordt ongeveer € 2.700,- euro in rekening gebracht. Daar komen nog de kosten voor de ruimte van de plechtigheid, bloemen, catering, rouwdrukwerk etc. bij.

Bekijk onze pagina over kosten voor meer informatie.

Wie is er verantwoordelijk voor het regelen van een crematie?

Het meest gebruikelijke is dat de directe familie de crematie van de overledene organiseert. Dit hoeft echter niet altijd het geval te zijn. Wanneer de overledene alleenstaand was en geen kinderen, broers of zussen heeft dan kan de crematie georganiseerd worden door kennissen of vrienden. Mocht er geen familie zijn en dienen er zich geen kennissen of vrienden aan dan zal de gemeente een crematie organiseren.

Meander Uitvaartbegeleiding ondersteunt u graag bij het organiseren van een crematie. Neem vrijblijvend contact met ons op via 038 - 453 63 20 of info@meander-uitvaartbegeleiding.nl.

Bij wie kan ik mijn wensen vastleggen voor mijn crematie?

Het is altijd verstandig om tijdig uw wensen met betrekking tot uw crematie vast te leggen. Hierdoor ontlast u nabestaanden en heeft u de invulling van uw eigen crematie in de hand. Er zijn verschillende manieren om wensen vast te leggen. Dit kan bijvoorbeeld in ons wensenboekje. Hierin kunt u onder andere aangeven waar u gecremeerd wil worden, een asbestemming kiezen en uw voorkeuren voor muziek en catering vastleggen.

Daarnaast kunt u bij Meander Uitvaartbegeleiding ook een gratis voorgesprek aanvragen. In dit gesprek bespreken we de mogelijkheden rondom uw uitvaart.

Hoe kan Meander Uitvaartbegeleiding u helpen?

Bij het regelen van een mooi en passend afscheid komt veel kijken. Er moet aan veel gedacht worden in een periode van rouw. Daarom helpen wij u graag. Wij nemen uw zorgen uit handen en organiseren samen met u een mooi afscheid.

Meander Uitvaartbegeleiding staat dag en nacht voor u klaar. Als u een overlijden wilt melden kunt u ons 24 uur per dag bereiken op 038-4536320. U kunt ook gebruik maken van dit telefoonnummer om vrijblijvend een afspraak te maken of informatie op te vragen. Daarnaast zijn we ook via de mail bereikbaar: info@meander-uitvaartbegeleiding.nl of via WhatsApp: +31650641789.

bottom of page