top of page

Crematie Hattem

Wanneer een dierbare komt te overlijden moet er op korte termijn veel geregeld worden. Meander Uitvaartbegeleiding helpt u graag bij het organiseren van een crematie in de regio Hattem.

Op deze pagina vindt u meer informatie over het organiseren van een crematie. Kijk voor meer informatie op onze pagina’s over het organiseren van een uitvaart of begrafenis in de regio Hattem.

Meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via 
038 - 453 63 20 of info@meander-uitvaartbegeleiding.nl

Welke crematoriums zijn er in Hattem?

In de stad Hattem bevindt zich zelf geen crematorium. Het meest dichtbijgelegen crematorium is crematorium Kranenburg in Zwolle. Dit crematorium heeft alles in huis om een mooi afscheid te organiseren. Zo is er een aula, muziek en beeldinstallatie, muziekcatalogus, koffiekamer en catering. Crematorium Kranenburg is gelegen aan de Kranenburgweg 9 te Zwolle.

Wat zijn de kosten voor een crematie?

De kosten voor een crematie kunnen erg verschillen afhankelijk van de wensen. Over het algemeen is cremeren goedkoper dan begraven en kost gemiddeld € 1.300,-.  Dit is enkel het cremeren, maar bij een crematie komen nog meer kosten kijken zoals een uitvaartverzorger, laatste verzorging, opbaren, rouwvervoer, rouwbloemen, rouwdrukwerk etc. Hierdoor komt een crematie al snel uit op € 3.500,-. Bij Meander Uitvaartbegeleiding zijn wij transparant over de kosten en informeren we u graag. Bekijk onze pagina over kosten voor een heldere prijsindicatie. Daarnaast is het mogelijk om vrijblijvend een offerte of een gratis adviesgesprek aan te vragen.

Wat gebeurt er met de asresten na een crematie?

Na de crematie is het crematorium wettelijk verplicht om de asresten 30 dagen in bewaring te houden. De reden hiervoor is, mocht de overledene geen wensenboekje achtergelaten hebben, dat de nabestaanden op deze manier genoeg denktijd hebben over wat ze met de asresten willen doen. Er zijn namelijk verschillende asbestemmingen. Het as kan bijvoorbeeld uitgestrooid worden, bewaard worden in een urn of verwerkt worden in een sieraad.

Wat zijn de voordelen van een wensenboekje?

In een wensenboekje kunt u uw wensen met betrekking tot uw eigen uitvaart opschrijven. Vragen die bijvoorbeeld in het wensenboekje staan zijn:

  • Wilt u begraven worden of gecremeerd?

  • Welke muziek wilt u graag afspelen tijdens uw uitvaart?

  • Welke bloemen wilt u graag op uw uitvaart?

  • Waar wilt u dat de afscheidsplechtigheid plaatsvindt?

  • Indien er gekozen wordt voor cremeren; wat wilt u dat er gebeurt met uw asresten?

  • Etc.

Door hierover na te denken en antwoord te geven op deze vragen ontlast u uw nabestaanden in een moeilijke periode. Zo bent u na overlijden verzekerd van een afscheid zoals u het graag wilde en hoeven nabestaanden geen moeilijke keuzes te maken.

Vraag hier een gratis wensenboekje aan.

Welke vormen van rouwvervoer zijn er?

Voorheen werd er altijd de bekende zwarte lijkenwagen gebruikt. Tegenwoordig hoeft dit niet meer het geval te zijn. Voor het rouwvervoer wordt steeds vaker een vervoersmiddel gebruikt dat beter bij de overledene past. Zo hoeft de stijlvolle zwarte lijkenwagen lang niet altijd meer zwart te zijn en kan er zelfs voor een hele andere auto of vervoersmiddel gekozen worden. Kijk voor meer informatie en alle andere mogelijkheden op onze pagina over rouwvervoer.

Wie kan mij helpen met het organiseren van een crematie?

Meander Uitvaartbegeleiding helpt u graag met het organiseren van een crematie en staat dag en nacht voor u klaar. Als u een overlijden wilt melden kunt u ons 24 uur per dag bereiken op 038 - 453 63 20. U kunt ook gebruik maken van dit telefoonnummer om vrijblijvend een afspraak te maken of informatie op te vragen. Daarnaast zijn we ook via de mail bereikbaar: info@meander-uitvaartbegeleiding.nl of via WhatsApp: +31650641789.

 

Wilt u graag online een offerte of adviesgesprek aanvragen? Bekijk dan onze contactpagina.

 

bottom of page