top of page

Wat kost een uitvaart?


Kosten uitvaart berekenen

De kosten van een uitvaart kunnen snel oplopen. Daarom is het fijn om hier vooraf inzicht in te krijgen.


Op deze pagina geven we antwoord op veelgestelde vragen rondom de kosten van een uitvaart.

Berekenen van uitvaartkosten

Neem contact met ons op 

Hoeveel kost een uitvaart?

 • Wat is goedkoper; begraven of cremeren?

 • Is het verstandig om een uitvaartverzekering af te sluiten?

 • Welke soorten uitvaartverzekeringen zijn er?

 • Kun je vooraf berekenen hoeveel een uitvaart gaat kosten?

 • Tips voor een betaalbare uitvaart

Wilt u meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via 038 - 453 63 20 of info@meander-uitvaartbegeleiding.nl

Hoeveel kost een uitvaart?

Ieder mens en iedere uitvaart is uniek. Hoeveel een uitvaart kost, hangt af van de keuzes die u maakt. De kosten voor een uitvaart kunnen uiteenlopen van ongeveer € 2.000 tot wel € 15.000. De gemiddelde uitvaartkosten bij Meander Uitvaartbegeleiding bedragen ongeveer € 5.500. Indien u een uitvaartverzekering heeft, kunt u het verzekerde bedrag in mindering brengen op het totaal benodigde bedrag. Wij helpen u graag om een goede balans te vinden tussen uw wensen en het beschikbare budget.

Wat is goedkoper; begraven of cremeren?

Een crematie is meestal goedkoper dan een begrafenis. Maar het kostenplaatje bestaat uit meer dan de crematie alleen. Ook de keuze voor bijvoorbeeld een kist en uitvaartlocatie zijn van invloed op de uiteindelijke kosten. Twijfelt u tussen begraven of cremeren, vraagt u dan eerst een vrijblijvend adviesgesprek of offerte aan.

Is het verstandig om een uitvaartverzekering af te sluiten?

Het afsluiten van een uitvaartverzekering is vaak een punt van discussie. Is het nu wel of niet nodig? Dit is vaak afhankelijk van uw financiële situatie. Als u voldoende spaargeld hebt dan is een uitvaartverzekering niet perse nodig, maar bij weinig spaargeld is het zeker verstandig. Op deze manier zadelt u uw nabestaanden niet op met uw uitvaartkosten. Daarnaast kan het ook een geruststellend gevoel geven om te weten dat het financiële gedeelte rondom uw uitvaart geregeld is. Wanneer u een uitvaartverzekering afsluit wil dit overigens niet zeggen dat u vastzit aan de betreffende partij. Met een uitvaartverzekering kunt u zelf een uitvaartonderneming kiezen.

Welke soorten uitvaartverzekeringen zijn er?

Uitvaartverzekeringen zijn er in twee soorten; kapitaal en natura. Daarnaast zijn er nog verschillende (meng)vormen van uitvaartverzekeringen zoals budget en luxe uitvaart.

 

Kapitaal uitvaartverzekering

Bij deze vorm van een uitvaartverzekering ontvangen de nabestaanden een geldbedrag waarmee ze zelf de uitvaart vorm kunnen geven. Het bedrag is afhankelijk van de premie die u betaalt, deze kunt u vooraf afstemmen met uw verzekeraar. Het voordeel van een kapitaal uitvaartverzekering is dat u niet vastzit aan bepaalde diensten of producten die u jaren geleden heeft gekozen. Een nadeel is dat u de nabestaanden belast met de verantwoordelijkheid voor het regelen van een uitvaart. Een manier om de nabestaanden hiermee te helpen is door het invullen van een wensenboekje.

Natura uitvaartverzekering

Bij een natura uitvaartverzekering worden er goederen en diensten uitgekeerd in plaats van een geldbedrag. De keuzes voor deze diensten worden bij het afsluiten van de uitvaartverzekering vastgesteld

Kun je vooraf berekenen hoeveel een uitvaart gaat kosten?

U wilt duidelijkheid en inzicht in de uitvaartkosten. Deze rekensom kunnen wij vrijblijvend voor u maken. Wanneer u een gratis adviesgesprek bij ons aanvraagt nemen we uw uitvaartwensen door en vertalen deze naar een helder kostenoverzicht. Wilt u een kostenoverzicht per mail ontvangen? Vul dan ons offerteformulier in.

Rekenvoorbeeld kosten uitvaart

Hoeveel een uitvaart kost, is geheel afhankelijk van uw wensen. Wij rekenen het graag voor u uit. Om u alvast enig idee te geven, vindt u hieronder een paar rekenvoorbeelden. Wilt u een prijsopgaaf die nauwkeurig is afgestemd op uw wensen?  Vraag dan kosteloos een offerte aan.

Snel inzicht in de kosten van een uitvaart? Maak vrijblijvend een afspraak.

Een uitvaart is vaak prijzig omdat er veel verschillende kosten gemaakt moeten worden. Toch zijn er manieren om te bezuinigen op een uitvaart zonder dat de uitvaart er minder mooi van wordt.

Hierbij onze tips:

 • Houd de uitvaart intiem en kleinschalig

 • Kies voor opbaren in eigen huis

 • Vraag vooraf verschillende offertes aan

 • Kies voor een samenkomst aan huis

 • Organiseer de uitvaart doordeweeks

 • Maak het overlijden bekend via social media of ander online platform

Wilt u meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via 038 - 453 63 20 of info@meander-uitvaartbegeleiding.nl

Kosten begrafenis of crematie

Een crematie is meestal goedkoper dan een begrafenis. Maar het kostenplaatje bestaat uit meer dan de crematie alleen. Ook de keuze voor bijvoorbeeld een kist en uitvaartlocatie zijn van invloed op de uiteindelijke kosten. Twijfelt u tussen begraven of cremeren, vraagt u dan eerst een vrijblijvend adviesgesprek of offerte aan.

bottom of page