top of page

Opbaren


Thuis of op locatie

Van het moment van overlijden tot aan de uitvaart wordt iemand die is overleden opgebaard. Op een bed of opbaarplank of in een kist. Thuis of op een andere locatie. Zo kunnen nabestaanden in alle rust afscheid nemen.

Opbaring thuis

De eerste dagen na het overlijden moet er van alles geregeld worden. Maar voor de nabestaanden staan deze dagen toch vooral in het teken van afscheid nemen. Voor veel mensen is het prettig wanneer de overledene thuis is opgebaard, in de eigen vertrouwde omgeving, waar ze binnen kunnen lopen wanneer ze maar willen. Thuisopbaring kan in alle jaargetijden, op een bed of in een kist. Als u ervoor kiest om de overledene zonder koeling op te baren, wordt hij of zij licht gebalsemd.

Opbaring op een andere locatie

Opbaren kan ook in een uitvaartcentrum, kerk, clubhuis of verenigingsgebouw. Het is ook mogelijk om de overledene de eerste dagen na het overlijden thuis op te baren en daarna in een rouwcentrum.

Opbaren in persoonlijke sfeer

Kleding die de overledene graag droeg, eventueel make-up, een foto, persoonlijke voorwerpen, kaarsen, bloemen, muziek. Met wat aandacht kunt u de overledene op een heel persoonlijke manier opbaren. Ligt hij of zij in een gesloten kist, dan kunt u daar bijvoorbeeld een foto van de overledene opzetten.

Huize Hofvliet is een gerestaureerde historische villa in het centrum van Zwolle. Wilt u een kijkje nemen? Loop gerust eens binnen, we leiden u graag persoonlijk rond.

Huize Hofvliet, een gastvrij Afscheidshuis in Zwolle

Kiest u liever voor een afscheid elders, overweeg dan ons afscheidshuis Huize Hofvliet. Hier bent u met een eigen sleutel dag en nacht welkom. Alleen of met de mensen die u uitnodigt. Het is er aangenaam warm, licht, rustig en gastvrij.

Bekijk Huize Hofvliet
bottom of page