top of page
  • Foto van schrijverBrenda Koper | Meander

Ben ik wel goed genoeg verzekerd?


Een uitvaart organiseren kost veel geld, maar hoeveel geld dat kost is afhankelijk van de uitvaartwensen. Doordat een uitvaart veel geld kost sluiten veel mensen een uitvaartverzekering af. Deze dekt de uitvaart of een deel hiervan, waardoor de achtergebleven dierbaren niet met onverwacht hoge kosten komen te zitten. Maar wat houdt een uitvaartverzekering precies in? Op deze pagina beantwoorden we veel voorkomende vragen rondom een uitvaartverzekering.Wilt u nog meer informatie over uitvaartverzekeringen? Neem contact met ons op via 038 - 453 63 20 of info@meander-uitvaartbegeleiding.nl


Wanneer kiest u voor een uitvaartverzekering?

Als u uw uitvaartwensen in kaart heeft gebracht, dan kunt u de kosten laten berekenen door Meander Uitvaartbegeleiding. Als u een levensverzekering heeft die uitkeert bij overlijden of als u genoeg geld ter beschikking heeft is een uitvaartverzekering vaak niet nodig. Maar als u zekerheid wilt dan kunt u er voor kiezen om een uitvaartverzekering af te sluiten. Een uitvaartverzekering is daarnaast ook voordeliger dan sparen voor een uitvaart. Als u een uitvaartverzekering heeft ga dan elke 5 jaar na of het nog aansluit aan uw uitvaartwensen.


Wat als u niet verzekerd bent?

Het afsluiten van een uitvaartverzekering is niet verplicht. Als u niet verzekerd bent, maar genoeg spaargeld hebt dan kunt u hiervan de uitvaart betalen. Mocht dit niet het geval zijn dan zal de opdrachtgever van de uitvaart de kosten moeten betalen. Vaak is dit de partner of een familielid van de overledene. Om te voorkomen dat u nabestaanden achter laat met deze kosten is het aan te raden om een uitvaartverzekering af te sluiten of om zelf geld apart te zetten voor een uitvaart. Houdt er wel rekening mee dat de kosten voor een uitvaart erg snel op kunnen lopen en dat de gemiddelde kosten rond de € 5.000,- liggen.


Uitvaartverzekering en keuze uitvaartbegeleider

Een van de moeilijkste dingen in het leven is om afscheid te nemen van een dierbare. Bij Meander staan wij altijd klaar om u te ondersteunen tijdens het organiseren van een uitvaart, ongeacht waar u een uitvaartverzekering heeft. U bent niet verplicht om het nummer van de uitvaartonderneming te bellen dat op uw polis staat. Uw keuze staat altijd vrij.


Pakketverzekering en keuze uitvaartbegeleider

Heeft u een verzekering in de vorm van goederen en diensten, ofwel een pakketverzekering? Let dan extra goed op bij de voorwaarden. Het zou kunnen zijn dat het minder geld kost als de verzekeraar de uitvaart zelf doet, dan dat u zelf de uitvaartbegeleider kiest. Heeft u twijfels of vragen over uw verzekering? Neem dan gerust contact met ons op. Kosteloos zoeken wij voor u uit wat de mogelijkheden zijn.


Hoe kies ik een uitvaartverzekering

Er zijn veel verschillende aanbieders en er zijn veel verschillende verzekeringen. Daarom is het moeilijk om een uitvaartverzekering te kiezen en af te sluiten. Om de verzekering te kiezen die voor u het beste is moet u eerst bij uw uitvaartwensen stilstaan. Daarna bekijkt u de voorwaarden. Hierdoor ontstaat er een selectie van verzekeringen en van deze verzekeringen vergelijkt u de premies. Uit de overgebleven selectie kunt u een keuze maken. Na het kiezen van de verzekering heeft u nog dertig dagen bedenktijd om over te stappen van verzekering.


Heeft u hulp nodig bij het kiezen van een uitvaartverzekering? Neem dan contact met ons op via 038-4536320 of info@meander-uitvaartbegeleiding.nl

Wat zijn de alternatieven voor een uitvaartverzekering

Naast een uitvaartverzekering zijn er ook andere manieren om u in te dekken voor de kosten van een uitvaart. Als eerste is er de overlijdensrisicoverzekering. Deze verzekering dekt de kosten na overlijden maar heeft maar een geldigheidsduur van ongeveer 65 jaar.

Daarnaast zou u ook kunnen sparen voor de uitvaart, maar dat is het minst voordelig. Een uitvaartverzekering bouwt meer waarde op over tijd.


Bovendien is beleggen ook een alternatief voor een uitvaartverzekering. U legt maandelijks of jaarlijks een geldbedrag apart om te beleggen in een fonds en over een bepaalde periode wordt dit meer waard. Hierbij loopt u echter wel het risico dat het geld minder waard kan worden.


Als laatste kan de overwaarde van de woning genoeg zijn om de uitvaart te dekken. Alleen moet het huis wel verkocht worden en gaat er tijd overheen. Deze manier is een niet voor de hand liggend alternatief.


Wilt u graag meer informatie over uitvaartverzekeringen? Neem contact met ons op via 038-4536320 of info@meander-uitvaartbegeleiding.nlComments


bottom of page