top of page
  • Foto van schrijverBrenda Koper | Meander

Catering bij de uitvaart


Culinaire wensen

Samen iets eten en drinken bij een afscheid is van alle tijden en culturen. In Nederland hebben de koffie met cake en de broodjes met ham of kaas een lange traditie. Maar wie anders wil, heeft alle ruimte voor een persoonlijke invulling. Zoals een laatste rondje geven of het glas heffen op het leven van de overledene. Of een tafel met tapas. Misschien wilt u iets serveren dat past bij het leven van de overledene, zoals oma’s gevulde koek, een mooie wijn, of bier en bitterballen. Overleg tijdig met de uitvaartbegeleider, zodat uw bijzondere wensen kunnen worden uitgevoerd.

Samen eten

U kunt ook een gezamenlijke maaltijd na de afscheidsbijeenkomst overwegen. Dat biedt de mogelijkheid om emoties de ruimte te geven, samen herinneringen op te halen, te lachen en te huilen. Dat kan thuis, al dan niet met hulp van een cateraar, of bijvoorbeeld in een restaurant.


Troostrijk eten en drinken

Bij persoonlijk afscheid hoort het juiste eten en drinken. Keuzes die passen bij de condoleance maar ook bij de overledene. Het samenzijn na de uitvaart kan op iedere locatie; de kerk, het uitvaartcentrum maar ook thuis of in een restaurant, brasserie of favoriet café. Altijd ondersteunend aan de sfeer die u wenst.

Comments


bottom of page