top of page
  • Foto van schrijverBrenda Koper | Meander

Catering bij het afscheid 

Eten doe je met al je zintuigen. Je proeft smaken, je ruikt kenmerkende geuren, je ziet een mooi opgemaakt bord, bewondert de structuur en hoort de geluiden die bij het proeven horen. Samen eten schept bovendien een band en hangt in veel gevallen samen met tradities. Altijd samen dineren tijdens de kerstdagen of dat ene gerecht dat altijd bij een verjaardag op tafel komt. Samen een maaltijd delen brengt verbinding tot stand. De catering bij de samenkomst na een uitvaart kan meer zijn dan koffie met cake of krentenbollen met kaas. Steeds meer nabestaanden stappen af van de traditionele gebruiken. Wat denk je van een borrel met bubbels en bitterballen?

 

Meer dan koffie en cake

De zogenaamde ‘koffietafel’ is in Nederland bijna synoniem geworden voor een uitvaartceremonie. Terwijl veel nabestaanden inmiddels andere keuzes maken voor de invulling van de catering. Schenk de lievelingsdrank van de overledene, maak er een borrelmoment van of laat een pizzakar komen. Tijdens deze samenkomst is het extra speciaal om er een persoonlijke culinaire draai aan te geven. Serveer de favoriete gerechten van de overledene, of proost samen op het leven met borrelhapjes. Er is heel veel mogelijk.

 

Van eenvoudig tot exclusief

Je kunt de catering zo eenvoudig of exclusief maken als je wil. Of het nu toch die koffie met cake wordt of een borrel met champagne en sushi. Het gaat om de achterliggende gedachte van samen een maaltijd delen. We kijken altijd samen met nabestaanden naar wat past bij de overledene en passen de catering aan op de wensen en tijdstip van de uitvaart. Ook de plek speelt mee. Vindt de nazit plaats op de uitvaartlocatie, thuis of op een andere locatie zoals een horecagelegenheid? 

 

Samen eten en drinken verbindt. Na de uitvaart is de nazit vaak een moment waarop nabestaanden en aanwezigen herinneringen delen, in combinatie met eten en drinken. Het maakt de sfeer direct een stuk informeler en er is ruimte om te lachen, huilen en bij te praten. 

 

Wij denken graag met je mee over de invulling van de catering na de uitvaart. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

 


 

 

 

Comments


bottom of page