top of page
  • Foto van schrijverBrenda Koper | Meander

Do it yourself


Zelf een uitvaart regelen?

Mede dankzij internet kunnen mensen steeds meer dingen zelf regelen. Het vormgeven van een uitvaart mogen naasten zelf doen; het inschakelen van een uitvaartbedrijf is niet verplicht.

Als u, of een (klein)kind handig is met ontwerpen, is het zelf maken van de rouwbrief bijvoorbeeld een mooie manier om zelf iets te doen. Ook zijn er mensen die kijken naar de mogelijkheden voor een sfeervolle locatie voor de samenkomst of die contact hebben met een cateringbedrijf of misschien de catering zelf verzorgen.

Waar vind je de informatie? Voor het invullen van de bijeenkomst kunt u via internet veel ideeën opdoen en via bijvoorbeeld Pinterest kun je aan goede tips komen voor een mooie aankleding. Het is niet altijd makkelijk om alles zelf te regelen. Misschien bent u te moe of te emotioneel. Het kan ook zijn dat de betrokkenen verschillend over denken over de vormgeving en iemand die bruggen bouwt fijn is. Do it your self

Persoonlijker wordt het niet: een afscheid dat de naasten volledig zelf hebben vormgegeven. Voor dat deel waarin je hulp nodig heb kun je ons altijd bellen. Wij ontzorgen je daar waar nodig of gewenst en we kunnen je terzijde staan met tips en adviezen.

bottom of page