top of page
  • Foto van schrijverBrenda Koper | Meander

Identiteit in afscheid


identiteit afscheid

Hoe sta jij in het leven? Af en toe stilstaan bij wie je bent, brengt rust in je dagelijks bestaan. Bovendien geeft het richting aan de mensen die achterblijven als je komt te overlijden.

Denk eens na over wat de 5 belangrijkste dingen in je bestaan zijn. Welke onderwerpen houden je bezig? Hoe zou je jezelf in een paar zinnen omschrijven? En is er een sfeer of thema dat in de toekomst een rol mag spelen tijdens jouw uitvaart? Er is niemand anders die jouw leven leidt. Je hebt in de loop der jaren je eigen identiteit gevormd. Het is mooi als het laatste afscheid die identiteit weerspiegelt.


Manieren om te herdenken

Bij Meander vinden we het belangrijk dat we tijdens het laatste afscheid laten terugkomen wat iemand ‘eigen’ maakte. Tijdens de gesprekken met nabestaanden proberen we ons altijd een goed beeld te vormen van de identiteit van de overleden persoon. Dat stelt ons in staat om, samen met de mensen die achterblijven, een écht persoonlijke uitvaart samen te stellen. Met elementen die verwijzen naar degene van wie we op dat moment afscheid nemen. Een eervolle uitvaart is een teken van liefde en respect. Samen met alle aanwezigen kunnen nabestaanden troost putten uit een zorgvuldig samengesteld en mooi afscheid.


Wat houdt jou bezig?

In ons inspiratiemagazine, dat je hier kunt downloaden, geven we je de gelegenheid om op te schrijven hoe jouw identiteit eruitziet. Aan de hand van een aantal vragen hopen we je te inspireren om dit eens op papier te zetten. Het gaat verder dan het vastleggen van uitvaartwensen <link naar blog>, waarin vooral de praktische dingen aan bod komen. Een persoonlijke touch geven aan de uitvaart, kan alleen door iemand te leren kennen. Ga er eens rustig voor zitten en zie het als een moment van reflectie op je leven. Misschien krijg je hierdoor zelfs wel mooie nieuwe plannen voor de toekomst. Of zorgt het ervoor dat je elementen in je leven wil veranderen.Wil je meer weten over onze dienstverlening of je uitvaartwensen vastleggen? Neem dan contact met ons op!

Comments


bottom of page