top of page
  • Foto van schrijverBrenda Koper | Meander

Informatie geven


Ik merk vaker dan ik zou wensen dat er nog veel onbekend is over mogelijkheden bij afscheid nemen.

Ik was onlangs bij een mevrouw wiens overleden echtgenoot bij ons in het Afscheidshuis op bed opgebaard had gelegen. Familie en vrienden hadden hem daar bezocht en een aantal was verbaasd dat een opbaring op bed bij ons mogelijk is. Als iemand is overleden kiezen de naasten waar ze diegene willen opbaren. Dat kan thuis, in een uitvaartcentrum of in ons Afscheidshuis.


Zowel thuis als in ons Afscheidshuis kan men kiezen om de overledene in de kist of op een bed op te baren. In het Afscheidshuis is de kamer net als thuis op kamertemperatuur; dus geen koude ruimte. Naasten hebben een sleutel waardoor ze zo vaak en zo lang als zij willen op bezoek kunnen komen met hun eventuele gasten.


De mevrouw wees me erop dat ik mensen moet vertellen dat dat mogelijk is. Dat doen we uiteraard wel op het moment dat de keuze gemaakt moet worden, maar mevrouw zei dat het belangrijk is dat mensen dat al eerder weten. Voor haar en haar familie was het een heel prettige gedachte dat haar man pas op het laatste moment in de kist werd gelegd. Ze had het afscheid juist hierdoor als warm ervaren en ze vond dat iedereen dat moet weten.


Daarom: u kunt het Afscheidshuis altijd bezoeken, ook als u alleen maar nieuwsgierig bent hoe het er daar uit ziet! Belt of mailt u ons tevoren even, want door werkzaamheden zijn wij niet altijd aanwezig. Wilt u meer weten over de mogelijkheden bij een afscheid: vraag dan gerust per mail het boek aan dat ik daarover schreef. Het is gratis. Ook op onze website vindt u inspiratie en kennis over ons vakgebied. Maar u kunt ook bellen of ons uitnodigen voor een gesprek bij u thuis. Kortom: wij zijn er voor u. Niet alleen voor het regelen van een uitvaart maar ook om vragen te beantwoorden en u in te lichten. Maar ook als u of jij vragen hebt over rouw en rouwbegeleiding ben je – op welke manier dan ook – welkom bij ons.

Brenda Koper Meander Uitvaartbegeleiding

Comentarios


bottom of page