top of page
  • Foto van schrijverBrenda Koper | Meander

Is het te druk?Er worden over ons werk veel vragen gesteld en er zijn er maar weinig die ik niet kan beantwoorden. Er is wel een vraag die ik heel lastig vind om te krijgen. Het is de vraag: ‘is het druk?’


Voor veel mensen is de uitvaartbranche nogal mysterieus. De dood is iets waar je niet vaak en ook niet graag bij in de buurt komt. Wij – uitvaartbegeleiders – zijn voor veel mensen een soort brug naar dat mysterieuze gebied en mensen hebben dan ook veel vragen.


Ik vraag mij op mijn beurt wel eens af of ze het antwoord echt willen weten. Als ik namelijk vertel dat het druk is, zie je mensen schrikken. Ik weet niet precies wat er dan gebeurt: ze lijken dan bang te worden dat ze zelf ook meer kans maken om ermee te maken te krijgen. Of ze vragen zich af of we dan wel voldoende tijd hebben om naasten te begeleiden.


Het antwoord op die laatste vraag is ja. Of het nou druk is of wat minder: naasten krijgen altijd alle tijd, rust en aandacht. We hebben een prachtig team van toegewijde en professionele uitvaartbegeleiders die zich volledig bezighouden met de naasten en altijd alle tijd hebben en nemen om een mooi afscheid voor te bereiden.

Het maakt niet uit of het ‘druk’ is of niet; als er meer mensen overlijden dan gaan er meer mensen werken.


Brenda Koper Meander Uitvaartbegeleiding

Comments


bottom of page