top of page
  • Foto van schrijverBrenda Koper | Meander

Moderne toepassingen van bloemen bij de uitvaartBloemen hebben iets bijzonders. Zonder woorden te gebruiken, geven ze kleur en warmte en bieden troost nadat een naaste is overleden en tijdens de uitvaart. De keuze uit verschillende bloemsoorten is eindeloos. Je kunt als nabestaande een bloemstuk uitzoeken met de lievelingsbloem van de overledene. Of op zoek gaan naar de symbolische waarde van verschillende bloemen en op die manier je keuze maken. Er zijn prachtige rouwstukken verkrijgbaar, die naar wens worden samengesteld. Om bij de kist te leggen, als strooibloemen te gebruiken of als troostboeket te laten bezorgen bij nabestaanden.


Moderne toepassingen van bloemen bij een uitvaart

Er zijn volop moderne rouwstukken verkrijgbaar. Prachtige arrangementen die door professionele bloemisten zorgvuldig zijn samengesteld. Met de lievelingsbloemen van de overledene of iets dat het karakter van degene die er niet meer is, weerspiegelt. Je bent daarin helemaal vrij in wat je kiest. Van één kleur tot kleurrijk, pasteltinten of een specifieke bloem. Of juist een ‘groener’ arrangement, met mos en verschillende grassen. Bloemen zijn een manier om afscheid te nemen van degene die is overleden. Om liefde te tonen, troost te bieden aan nabestaanden of een laatste eer te bewijzen. De bloei van bloemen is seizoensgebonden, houd daar rekening mee bij je keuze. Bloemisten waar Meander mee samenwerkt, informeren je hier graag over.

 

Drie tips voor bloemen bij de uitvaart

  • Houd rekening met de dag van de uitvaart. Bestel de bloemen niet te vroeg en niet te laat. Je wil dat het bloemstuk er op de dag van het afscheid op z’n mooist uitziet. Overleg met de bloemist over het beste moment om de bloemen te laten bezorgen.

  • Net als bij bijna alles rondom een uitvaart geldt ook voor bloemen: je kunt je eigen wensen doorvoeren. Misschien gebruik je bij voorkeur bloemen uit eigen tuin of wil je alle aanwezigen vragen om een specifieke bloem mee te nemen. Alles kan.

  • Als je bloemen of bloemstukken langer wilt bewaren, kun je ze drogen en daarna opbergen op een speciale plek of bijvoorbeeld laten inlijsten. Een blijvende herinnering aan deze dag.

 


 

Σχόλια


bottom of page