top of page
  • Foto van schrijverBrenda Koper | Meander

Onderdeel van de natuur


Duurzaamheid is een woord dat je momenteel te pas en te onpas hoort en als bijna geen ander aan inflatie lijdt. Het wordt soms een holle frase, we halen er onze schouders bij op. Dat is gevaarlijk. Want om als menselijke soort op aarde te overleven zullen we onze manier van leven toch echt moeten veranderen. En nee, niemand is te klein om positieve impact te maken. Ook een uitvaartbedrijf kan een bijdrage leveren aan het behoud van de aarde. We moeten niet bij de pakken neerzitten. Meander Uitvaartbegeleiding laat het niet bij woorden maar komt in actie.


Zo leveren wij kisten met een Eco-label. Voor iedere kist uit deze lijn wordt een boom terug geplant. Er worden geen schadelijke lakken op de kisten gebruikt. Wat betreft catering bij uitvaarten maken we gebruik van plaatselijke producten en daar waar de naasten dat willen kiezen we voor biologisch. Ook met bloemen gebruiken we zoveel mogelijk plaatselijk aanbod en denken we mee met nog duurzamere varianten, zoals bloemen uit eigen tuin. Het spreekt voor zich dat we zoveel mogelijk digitaal werken om papier te sparen. Bij dit alles letten we erop dat de prijzen scherp zijn zodat duurzaamheid ook financieel haalbaar is. Vaak blijken duurzame varianten dan juist goedkoper te zijn.


Op allerlei manieren proberen we verspilling tegen te gaan en hergebruik te stimuleren. Daarom doen we naasten de suggestie om de bril van de overledene te doneren aan een project in Sri Lanka. Daar kunnen veel mensen geen bril betalen. Zij ervaren dagelijks de beperking van slechte ogen. Een opticien meet de glazen door en zorgt ervoor dat deze goed gelabeld naar het project gaan. Ook op deze manier werken we concreet aan maatschappelijk verantwoord ondernemen.


Daarnaast blijven we nauw betrokken bij het One Love Project dat weeskinderen in Oeganda onderdak en eten biedt. Naasten krijgen van ons armbandjes die wij kopen in Oeganda, waardoor het project inkomsten genereert.


Duurzaamheid en verantwoord ondernemen mogen geen lege termen worden. Zodra je als mens ervaart dat je onderdeel bent van de natuur, zal je er alles aan doen om hem niet kapot te maken en als je in verbinding bent met de wereld om je heen wil je mensen die het niet goed getroffen hebben bij staan. Het kan!


Brenda Koper Meander Uitvaartbegeleiding

コメント


bottom of page