top of page
  • Foto van schrijverBrenda Koper | Meander

Rouwdrukwerk, wat zijn de mogelijkheden?


Al snel nadat uw naaste is overleden is het belangrijk om na te denken over de rouwkaart. Daarmee laat u familie, vrienden en kennissen weten van wie u afscheid neemt en wanneer. Op een manier die bij u past.

Persoonlijk rouwdrukwerk

Lange tijd bleef de keuze voor rouwdrukwerk beperkt tot een brief met een zwarte of grijze rand. Tegenwoordig kan er meer en zie je dat de rouwbrieven, rouwkaarten, bidprentjes, liturgieën en dankbetuigingen steeds persoonlijker worden. Wilt u een rouwkaart in frisse, heldere kleuren of met een mooie foto of afbeelding erop? Of een tekening? Ook met een persoonlijke tekst kunt u de kaart heel ‘eigen’ maken. Helemaal als die handgeschreven is. Past een eenvoudig, sober ontwerp beter bij u, dan kan dat natuurlijk ook.

Rouwpost verzenden

Om te zorgen dat rouwpost zorgvuldig wordt behandeld, wordt deze verstuurd in rouwenveloppen met speciale rouwpostzegels. U verzamelt de post in een rouwverzendset die wij voor u meebrengen. Wij geven de verzamelenvelop vervolgens af bij een postkantoor. Wilt u dat liever zelf doen, dan kan dat natuurlijk ook. De rouwbrieven worden een dag later bezorgd. In het weekend biedt PostNL een gratis haalservice. De rouwbrieven worden dan zondag bij u opgehaald en maandag bezorgd.

Dankbetuiging

Wilt u na de uitvaart een dankbetuiging sturen? De meeste mensen doen dat vier tot zes weken erna. Maar eerder of later is ook prima.

Welke tekst zet u op de rouwbrief?

Welke tekst u op een rouwkaart wilt zetten is heel persoonlijk. Het mooist is het om zelf een tekst voor de rouwkaart te maken. Maar dat is voor veel mensen moeilijk. Ziet u het niet zitten om zelf passende woorden te zoeken of lukt het niet? Onze uitvaartbegeleiders helpen u graag.

Hulp nodig bij het rouwdrukwerk? Bel 038 – 45 36 320
Eerst drukproef, dan bestellen

Wij helpen u graag met het nadenken over de tekst en het ontwerp. Voordat de kaart wordt gedrukt, laten we eerst een drukproef maken. Er is dan nog gelegenheid om wijzigingen aan te brengen.

Comentários


bottom of page