top of page
  • Foto van schrijverBrenda Koper | Meander

Rouwstoet


Lopend, per auto of op een andere manier

Het kan fijn zijn om de overledene gezamenlijk over te brengen naar de afscheidslocatie. Lopend, per auto of op een andere manier. Daarbij kunnen de nabestaanden ervoor kiezen om een speciale route te nemen, bijvoorbeeld langs de woning of het bedrijf van de overledene of langs het bos waar hij of zij zo van hield. Houd tijdens deze laatste tocht van de overledene rekening met het verkeer.

Rouwstoet en verkeersregels Een rouwstoet is een groep mensen die de overledene vergezelt naar zijn of laatste rustplaats. Vroeger was het verboden om een rouwstoet te doorkruisen. Nu heeft een rouwstoet alleen voorrang op gelijkwaardige kruisingen. Verder gelden voor de mensen in de stoet de gewone verkeersregels. Verkeersregelaars kunnen er op drukke punten voor zorgen dat de rouwstoet rustig door kan rijden. Onze uitvaartbegeleiders kunnen dit voor u regelen.

De laatste reis

Een overledene moet meestal vervoerd worden. Doordat er geen wettelijke voorschriften zijn over waarin dat moet, zijn er heel veel mogelijkheden. Van traditionele rouwauto tot rouwfiets en Harley met zijspan: alles kan. Kiest u voor een groene uitvaart dan is het extra belangrijk om aandacht te besteden aan het vervoer, dat immers een zware milieubelasting is. Een goede optie is dan een elektrische rouwauto.

Comments


bottom of page