top of page
  • Foto van schrijverBrenda Koper | Meander

Uitvaartkisten


Een uitvaartkist uitzoeken, hoe doet u dat? Kiest u voor een eenvoudige, luxe of milieuvriendelijke kist? De keuze voor een uitvaartkist is heel persoonlijk. Wij bieden een groot assortiment aan uitvaartkisten en manden. Iedere kist heeft zijn eigen kenmerken en kan geleverd worden in verschillende uitvoeringen.

Waarin brengt u de overledene naar zijn of haar laatste rustplaats? Daarin is veel mogelijk, u kunt kiezen wat bij u past. Veel mensen kiezen voor een grafkist. Maar er zijn meer mogelijkheden. Het lichaam van de overledene kan ook worden bedekt met een lijkwade of (biologisch afbreekbare) lijkhoes. Voor het vervoeren van de overledene kan een draagplank, lijkbaar of mand gebruikt worden.


Lijkwade: dichtbij en natuurlijk

Mensen kiezen voor een (lijk-)wade omdat dat minder afstandelijk voelt dan een kist. Of omdat een lijkwade is gemaakt van natuurlijke materialen en dus een milieubewuste keuze is. Een wade is een doek van katoen, linnen, hennep, zijde, bamboe of spijkerstof, die om de overledene heen gewikkeld wordt. Als nabestaanden kun je zelf bepalen of je het bovenlichaam de eerste dagen nog onbedekt laat. Vervoeren kan met een draagbaar van wilgentakken of -tenen of ander hout. Meer informatie is te vinden op Wikkelgoed.

Comments


bottom of page