top of page
  • Foto van schrijverBrenda Koper | Meander

Waarom geeft men zijn/haar uitvaartwensen door?


Het vastleggen van uw uitvaartwensen biedt vaak rust aan uw nabestaanden. Zij kunnen namelijk, bovenop hun grote verdriet, voor moeilijke keuzes komen te staan. Door uw uitvaartwensen en enkele praktische zaken alvast vast te leggen kennen uw dierbaren namelijk precies uw persoonlijke wensen. Het maakt daarnaast een persoonlijk afscheid mogelijk, want u creëert een afscheid zoals u die zelf in gedachte heeft.

Welke uitvaartwensen zijn er voor de uitvaart zelf?

Er zijn tal van mogelijkheden om uw eigen uitvaart in elkaar te zetten. Zo kunt verschillende wensen doorgeven om begraven of gecremeerd te worden. Denk hierbij aan de uitvaartkist of de asbestemming. Naast de uitvaartwensen voor de uitvaart zelf, zijn er ook verschillende wensen mogelijk in de dagen voor de uitvaart. Door wie wilt u als laatst worden verzorgd? Wat zijn uw precieze kledingwensen? Waar wilt u worden opgebaard? En wie mogen er afscheid van u nemen? Deze vragen kunt u allemaal gemakkelijk vastleggen in ons wensenformulier.

Welke uitvaartwensen zijn er voor de kennisgeving van uw overlijden?

In veel gevallen stuurt de familie een rouwkaart als kennisgeving van het overlijden. U kunt zelf aangeven hoe en óf u een rouwkaart wilt. Denk hierbij aan de soort rouwkaart, de tekst en de eventuele illustraties/foto’s. Het is daarnaast ook mogelijk om uw voorkeur voor een eventuele advertentie of gedachteniskaartje door te geven, maar dit kunt u uiteraard ook aan uw naasten overlaten.

Welke uitvaartwensen zijn er voor het afscheid?

De meeste uitvaarten vinden plaats na een afscheidsbijeenkomst. In uw uitvaartwensen kunt u vastleggen hoe er aan deze afscheidsbijeenkomst vorm moet worden gegeven. U kunt daarnaast zelf bepalen hoe u uw rouwvervoer wilt én een eigen voorstel voor de condoleance vastleggen.

Uw overige uitvaartwensen zijn uitgebreid vast te leggen in ons wensformulier. Denk hierbij aan uw voorkeur voor uitvaartmuziek of bloemen. Heeft u een bijzondere uitvaartwens die niet in ons formulier staat? We hebben veel ruimte vrijgehouden om uw overige persoonlijke wensen door te geven, zodat uw uitvaart nog meer een afscheid op uw eigen manier wordt.

Wilt u direct uw persoonlijke uitvaartwensen vastleggen? Download dan hieronder ons wensenformulier.

Wensenboekje_Meander_interactief
.pdf
Download PDF • 1.45MB


Voorbeelden van uitvaartwensen die worden vastgelegd.

Thea: Onlangs heeft Thea uit Zwolle bij ons haar uitvaartwensen vastgelegd. Zij heeft als bijzondere wens om met de boot naar haar laatste rustplaats vervoerd te worden. Dit omdat ze vroeger met haar, inmiddels overleden, man de hele wereld over zeilden. Om dit te verwezenlijken heeft ze samen met ons naar een geschikte plaats gezocht voor haar afscheidsbijeenkomst, deze ligt namelijk aan het water. Op deze manier proberen wij mee te denken met de uitvaartwensen die worden opgesteld. Johan: Johan uit Hattem is grafisch vormgever en heeft in zijn uitvaartwensen precies vastgelegd welke rouwkaart hij wil. Deze heeft hij helemaal zelf ontworpen met de gedachte om zijn nabestaanden nog eenmaal persoonlijk aan te spreken. Hij heeft zijn uitvaartwens namelijk nog niet kenbaar gemaakt aan zijn dierbaren, die hier pas na zijn overlijden achter komen. Ook dit is mogelijk bij een uitvaartwens, het moet tenslotte een afscheid op uw manier worden. Bart: Bart was al jaren een groot fan van de muziekgenre hardstyle. Nadat hij te horen kreeg dat hij ongeneeslijk ziek was, besloot hij samen met ons zijn uitvaartwensen vast te leggen. Hij wilde als uitvaartmuziek graag het hardstylenummer ‘Touch a star’, wat een grote betekenis voor hem had. Deze bijzondere keuze maakte het dat zijn uitvaart nog meer ‘eigen’ werd, omdat dit lied zoveel voor Bart zelf betekende.


Meer informatie over het vaststellen van uw uitvaartwensen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via 038 - 453 63 20 of info@meander-uitvaartbegeleiding.nl

Comments


bottom of page