top of page
  • Foto van schrijverBrenda Koper | Meander

Wensen bespreken en vastleggenNadenken over je eigen dood. Het is een beladen onderwerp dat we vaak uit de weg gaan. Toch hebben de meeste mensen ooit nagedacht over hun voorkeur voor begraven of cremeren of muziek tijdens de uitvaart. Wij begrijpen dat het lastig kan zijn om dit met je naasten te bespreken. Omdat alleen jij weet welke uitvaartwensen je hebt, is het verstandig om het onderwerp toch eens op tafel te leggen. Als je je wensen vastlegt, is dat een uitgelezen moment om in ieder geval kenbaar te maken dat je hierover hebt nagedacht. Het kan de opening zijn tot een gesprek en je naasten weten waar ze jouw wensen ooit kunnen vinden. Uiteindelijk geeft dit jezelf en degenen die achterblijven, veel rust. Zij hoeven minder keuzes te maken tijdens een emotionele periode.


Bespreek je uitvaartwensen met ons

Bij Meander helpen we je graag om je eigen uitvaartwensen of die van een naaste helder te krijgen. In grote lijnen, of tot in de kleinste details. Op die manier houd je de regie over je eigen uitvaart. Wij nemen we de tijd om je hierover uitgebreid te informeren. De keuzes die je nu zelf maakt, geven jou rust en bieden nabestaanden in de toekomst een prettig houvast. We leggen de onderdelen vast waarover jij specifieke wensen hebt. Wij bespreken ook met je op welke manier je de uitvaartwensen kenbaar kunt maken aan je naasten. Vastgelegde uitvaartwensen zijn bovendien wettelijk bindend.


Keuzemogelijkheden

Tijdens ons gesprek leren we je beter kennen en informeren we je over alle mogelijkheden. Tegenwoordig is meer mogelijk dan vroeger. De ‘standaard uitvaart’ zien we nog maar weinig plaatsvinden. Dat maakt uitvaarten een stuk persoonlijker, maar het kan ook lastig zijn door alle keuzemogelijkheden. Door zelf te kiezen wat bij je past, neem je een deel van die keuzeopties weg bij degenen die achterblijven. Naast keuzes voor begraven of cremeren of de uitvaartmuziek, kun je je wensen vastleggen over alle andere onderdelen zoals de uitvaartkist/ mand/ wade en bloemen.


Wij helpen je graag om je te oriënteren op je eigen uitvaart en wensen vast te leggen. Plan een vrijblijvende afspraak in. Wil je liever zelf jouw wensen vastleggen, vraag dan kosteloos ons uitgebreide wensenboekje aan.

Comments


bottom of page