top of page

Uitvaart Hattem

Bij het organiseren van een uitvaart komt veel kijken. Wij, van Meander Uitvaartbegeleiding, helpen u hier graag bij. Op deze pagina vindt u antwoorden op veelgestelde vragen rondom uitvaarten in Hattem.

Meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via
038 - 453 63 20 of info@meander-uitvaartbegeleiding.nl

Welke mogelijkheden voor een uitvaart zijn er?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor een uitvaart. Dit is afhankelijk van de wensen van de overledene en de nabestaanden. De meest voorkomende mogelijkheden zijn cremeren en begraven.

Cremeren: Bij cremeren wordt het lichaam na de afscheidsplechtigheid verbrand. Hierdoor blijven er enkel asresten over. Steeds meer mensen kiezen voor cremeren. Een van de redenen waarom steeds meer mensen kiezen voor cremeren is omdat het goedkoper is dan begraven. Daarnaast kan het as verwerkt worden in sieraden of bewaard blijven in een urn waardoor er een tastbare herinnering is aan de overledene. Lees hier meer over op onze pagina over asbestemming.

Begraven: Begraven is de meest traditionele manier voor een uitvaart. Na de afscheidsplechtigheid, die meestal plaatsvindt in de kerk, wordt het lichaam begraven op het kerkhof. Vaak kiezen mensen voor begraven vanwege geloofsovertuiging of omdat het lichaam bijgezet kan worden bij eerder begraven familieleden.

Natuurbegraven: Buiten een begrafenis op het kerkhof is het ook mogelijk om in de natuur begraven te worden. Bij deze zogenoemde natuurbegrafenis wordt het lichaam begraven in een speciaal daarvoor bestemd bos of park. Door het lichaam te begraven in de natuur wordt dat stukje natuur door de eeuwige grafrechten beschermd. Het doel van natuurbegraven is dat het lichaam compleet opgaat in de natuur. Daarom is het belangrijk dat alles wat begraven wordt natuurlijk afbreekbaar is en mag er geen traditioneel grafmonument geplaatst worden. Wel mag het graf gemarkeerd worden met een houten kruis of schijf van een boomstam.

Waar kunt u een uitvaart organiseren in Hattem?

In Hattem zijn 2 algemene begraafplaatsen. De gemeente kent zelf geen crematorium, maar in het nabij gelegen Zwolle ligt crematorium Kranenburg.

Hieronder vindt u een overzicht van de begraafplaatsen in Hattem.

Begraafplaatsen in Hattem

Rooms-Katholieke begraafplaats aan de Zuiderzeestraatweg
Begraafplaats aan de Kerkhofdijk

 

Wat zijn de kosten van een uitvaart?

De kosten van een uitvaart kunnen erg variëren afhankelijk van de wensen van de overledene. Zo is begraven vaak duurder dan cremeren. Bij Meander Uitvaartbegeleiding kijken we graag naar de mogelijkheden binnen uw beschikbare budget. Wij geloven erin dat voor elk budget een mooi en passend afscheid kan worden georganiseerd. Daarnaast zijn we graag transparant over de kosten, lees hierover meer op onze pagina over kosten.

 

Waar moet ik rekening mee houden met het organiseren van een uitvaart?

Na een overlijden van een dierbare komt er veel op u af. In korte tijd moet er veel geregeld worden terwijl uw hoofd hier niet naar staat. Daarom is het fijn als iemand u bij de hand neemt en u ondersteunt tijdens dit proces. Meander Uitvaartbegeleiding staat graag voor u klaar en neemt uw zorgen uit handen. Samen met u kijken we naar de mogelijkheden en zorgen we voor een mooi afscheid.

Wilt u meer informatie over wat we voor u kunnen betekenen of wilt u vrijblijvend kennis maken? Neem dan contact met ons op via 038 - 453 63 20 of info@meander-uitvaartbegeleiding.nl

Hoe kunt u contact opnemen met Meander Uitvaartbegeleiding?

Meander Uitvaartbegeleiding staat dag en nacht voor u klaar. Als u een overlijden wilt melden kunt u ons 24 uur per dag bereiken op 038 - 453 63 20. U kunt ook gebruik maken van dit telefoonnummer om vrijblijvend een afspraak te maken of informatie op te vragen. Daarnaast zijn we ook via de mail bereikbaar: info@meander-uitvaartbegeleiding.nl of via WhatsApp: +31650641789.

 

Wilt u graag online een offerte of adviesgesprek aanvragen?

Bekijk dan onze contactpagina.

bottom of page