top of page

Uitvaart Zwolle

Meander Uitvaartbegeleiding helpt u graag om een mooi afscheid te organiseren. Op deze pagina geven we antwoord op een aantal vragen rondom een uitvaart in Zwolle:

  • Welke mogelijkheden zijn er voor een uitvaart in Zwolle?

  • Wat houden resomeren en cryomeren in?

  • Waar kunt u een uitvaart organiseren?

  • Wie kan u helpen met het verzorgen van een uitvaart?

  • Wat doet een uitvaartverzorger?

  • Hoe kan ik een duurzame invulling geven aan mijn uitvaart?

Meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via 
038 - 453 63 20 of info@meander-uitvaartbegeleiding.nl

Welke mogelijkheden voor een uitvaart zijn er in Zwolle?
 

In Zwolle zijn er meerdere mogelijkheden voor het organiseren van een uitvaart.

Begraven

De gemeente telt 8 begraafplaatsen en een crematorium. Van deze begraafplaatsen zijn er 5 gemeentelijk en 3 particulier. Voor meer informatie over deze begraafplaatsen leest u verder op onze pagina begrafenis Zwolle.

Cremeren

Zwolle beschikt over één crematorium, namelijk crematorium Kranenburg. Dit crematorium ligt naast de gelijknamige begraafplaats in een mooi natuurgebied. Op onze pagina crematie Zwolle leest u meer over het organiseren van een crematie.

Natuurbegraven

Omdat Kranenburg beschikt over een mooi en groot natuurgebied is er een vereniging opgericht. Deze vereniging wil hier een natuurgraafplaats realiseren. Wanneer en of deze natuurbegraafplaats er daadwerkelijk komt, is nog onduidelijk. Momenteel beschikt Zwolle nog niet over een natuurbegraafplaats en is natuurbegraafplaats Westerwolde de dichtstbijzijnde. Deze natuurbegraafplaats is gevestigd in het bosgebied nabij Hoog Soeren. Mocht u interesse hebben in een natuurbegraafplaats dan helpt Meander Uitvaartbegeleiding u graag.

Neem voor meer informatie contact met ons op via 038 - 453 63 20 of info@meander-uitvaartbegeleiding.nl

Wat houden resomeren en cryomeren in?


Naast begraven en cremeren zijn er nieuwe manieren om stoffelijke overschotten te laten vergaan, namelijk resomeren en cryomeren.

Resomeren

Bij resomeren wordt het lichaam ondergedompeld in een speciale vloeistof, hierdoor breekt het lichaam af. Na het resomeren blijft er enkel poeder over en een beetje vloeistof. Het overgebleven poeder is slechts 3% van het lichaamsgewicht.

Cryomeren

Bij cryomeren wordt het lichaam 10 dagen gekoeld tot -18 graden Celsius. Het bevroren lichaam wordt vervolgens ondergedompeld in vloeibare stikstof. Dit stikstof is -196 graden Celsius waardoor het lichaam broos wordt. Vervolgens breekt het lichaam af door kleine trillingen. Uiteindelijk blijft er 25 tot 30 kilo poeder over.

Zowel resomeren als cryomeren zijn milieuvriendelijker dan begraven of cremeren. Momenteel wordt in de Tweede Kamer besloten of deze manieren in het wetboek opgenomen worden als een nieuwe manier om stoffelijke overschotten te laten vergaan.

 

Waar kunt u een uitvaart organiseren?

Tegenwoordig is er steeds meer mogelijk op het gebied van uitvaarten. Ook op het gebied van uitvaartlocaties. Zo wordt er veelvuldig gekozen voor een traditionele uitvaart in de kerk, maar worden crematoriums of uitvaartcentrums steeds populairder. Daarnaast kan er gekozen worden voor een uniekere locatie, denk hierbij aan een museum, theater, voetbalveld, strand of zelfs thuis. Meander Uitvaartbegeleiding helpt u graag bij het organiseren van een uitvaart op een unieke locatie.

Wat doet een uitvaartverzorger?

Een uitvaartverzorger staat de nabestaanden vanaf het eerste moment bij. Na overlijden neemt u eerst contact op met de huisarts en vervolgens met de uitvaartverzorger. Hier kunt u Meander 24 uur per dag voor bereiken op telefoonnummer 038 - 453 63 20. De uitvaartverzorger zal naar u toe komen. Dit kan meteen, maar als u liever wilt dat de uitvaartverzorger op een later moment komt kan dat ook. Daarna zal de uitvaartverzorger aangifte doen van overlijden en u stap voor stap door de dagen heen loodsen tot en met de dag van de uitvaart. Hierin zal de uitvaartverzorger zoveel mogelijk zorgen uit handen nemen en samen met u zorgen voor een bijzonder afscheid.

Hoe kan ik een duurzame invulling geven aan mijn uitvaart?

Milieubewust denken en handelen speelt een steeds belangrijkere rol in onze samenleving. Bij het organiseren van een uitvaart moeten veel keuzes worden gemaakt en voor bijna elke keuze is er een duurzaam alternatief. Denk hierbij aan duurzame uitvaartkisten, catering, rouwdrukwerk en rouwvervoer. Meander Uitvaartbegeleiding informeert u graag over de duurzame keuzes die u kunt maken. Lees voor meer informatie verder op onze pagina duurzame invulling uitvaart of neem contact met ons op via 038 - 453 63 20 of info@meander-uitvaartbegeleiding.nl.

Wie kan u helpen met het verzorgen van een uitvaart in Zwolle en omgeving?

Wanneer een dierbare komt te overlijden komt er veel op u af. Uw hoofd staat er dan waarschijnlijk helemaal niet naar, maar in korte tijd moet er veel geregeld worden. In dat geval is het fijn als iemand u bijstaat en zoveel mogelijk zorgen uit handen neemt. Een uitvaartverzorger is opgeleid om u te helpen in deze zware periode.

 

Meander Uitvaartbegeleiding beschikt over professionele uitvaartbegeleiders met hart voor hun werk en oog voor mensen. Neem contact op met een van onze uitvaartbegeleiders via 038 - 453 63 20.

bottom of page